De opvolger: Ik wil echt graag verder ( in de varkens VarkensFoto

De opvolger: ‘Ik wil echt graag verder 
in de varkens’

Opvolger Femke Nijhof (18) wil het varkensbedrijf van haar ouders overnemen. Misschien is haar broer haar voor. In dat geval zet ze haar eigen bedrijf op, hoe moeilijk het ook is. Ze wil hoe dan ook verder in de varkens.

Femkes ouders hebben een gesloten bedrijf met 400 zeugen en 3.600 vleesvarkens; ook zijn er 34.000 vleeskuikens. Haar vader stuurt alles aan, haar moeder helpt op speendag en doet de administratie en een medewerker runt de kraamstal. Femke en haar broer springen in hun vrije tijd bij. Femke werkt op zaterdagen bij een andere varkenshouder in de buurt.

Als ik het bedrijf overneem verander ik …

“In grote lijnen niets, maar er zullen vast wel kleine dingen zijn waarvan ik later denk: dat kan anders. We gaan de kraamstal nieuw bouwen en ik mag daar over meedenken. Het wordt een systeem met loslopende kraamzeugen, want daar gaat het in de toekomst naartoe. Mijn vader was eerst niet voor, maar nu hebben we elkaar enthousiast gemaakt.”

Over vijf jaar …

“Hebben we 1.000 zeugen. Ik zit dan nog niet in de maatschap denk ik, want ik ga eerst nog naar het hbo. Daarna wil ik een tijdje deels buiten de deur werken. Mijn broer wil ook graag het bedrijf overnemen. Als hij dat gaat doen is dat prima, maar dan wil ik een bedrijf voor mezelf opzetten. Dat is niet makkelijk, maar ik wil echt graag verder in de varkens.”


Dit artikel was te lezen in uitgave 39 van 23 juni en is onderdeel van de rubriek ‘De opvolger‘. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@reedbusiness.nl.

Dit artikel is onderdeel van de rubriek De opvolger. Ook meedoen? Mail je naam, leeftijd, soort bedrijf en telefoonnummer naar margreet.welink@misset.com.

Beheer
WP Admin