Varkenshouderij

Foto & video 4742 x bekeken 2 reactieslaatste update:1 mrt 2013

Even lekker naar de LIV

Deze week zijn in Venray de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) Ruim 300 standhouders toonden hun producten en diensten.

Foto

 • De LIV werd afgelopen dinsdag geopend door wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en De Schoonste Boerin van België Ellen Vaneynde (27) uit Baal. Ze houdt samen met haar moeder 60.000 leghennen en een zorgboerderij. Op de beurs Agriflanders werd ze gekozen tot Schoonste boerin van Vlaanderen.

  De LIV werd afgelopen dinsdag geopend door wethouder Jan Loonen van de gemeente Venray en De Schoonste Boerin van België Ellen Vaneynde (27) uit Baal. Ze houdt samen met haar moeder 60.000 leghennen en een zorgboerderij. Op de beurs Agriflanders werd ze gekozen tot Schoonste boerin van Vlaanderen.

  Foto: Monique van Loon
 • De bofkippen in de stand van Farmer Automatic, etend uit de Butterfly-pannen.

  De bofkippen in de stand van Farmer Automatic, etend uit de Butterfly-pannen.

  Foto: Monique van Loon
 • Fancom probeerde bezoekers te trekken door het inzetten van een jongleur. De kinderen keken ademloos toe.
Tekst: Kees van Dooren en Martin ten Hooven

  Fancom probeerde bezoekers te trekken door het inzetten van een jongleur. De kinderen keken ademloos toe. Tekst: Kees van Dooren en Martin ten Hooven

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Inter Continental toonde de mogelijkheden van mestpannen. De spiegel onder de mestpan gaf een verrassend beeld te zien.

  Inter Continental toonde de mogelijkheden van mestpannen. De spiegel onder de mestpan gaf een verrassend beeld te zien.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • ABZ Diervoeding toonde zich voor het eerst op een beurs. De stand heeft frisse kleuren welke ook in het logo zijn te herkennen. ABZ Diervoeding is een fusie van Arkervaart-Twente en Brameco-Zon.

  ABZ Diervoeding toonde zich voor het eerst op een beurs. De stand heeft frisse kleuren welke ook in het logo zijn te herkennen. ABZ Diervoeding is een fusie van Arkervaart-Twente en Brameco-Zon.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • De firma Versleijen uit Oirlo presenteerde zich met een concept voor het zelf malen en mengen van grondstoffen op de bedrijven.

  De firma Versleijen uit Oirlo presenteerde zich met een concept voor het zelf malen en mengen van grondstoffen op de bedrijven.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Leenders Roosters heeft doorgeborduurd op de mestschuif van het ProDromi kraamhok. Het bedrijf heeft in zeer korte tijd een mestrooster gemaakt wat pneumatisch of handbediend werkt. Hier de stand voor tijdens en direct na het werpen.

  Leenders Roosters heeft doorgeborduurd op de mestschuif van het ProDromi kraamhok. Het bedrijf heeft in zeer korte tijd een mestrooster gemaakt wat pneumatisch of handbediend werkt. Hier de stand voor tijdens en direct na het werpen.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Hier de stand als de helft van de roosters is weggeklapt en de mestdoorlaat weer goed is. Nooit meer vuile handen bij het werprooster verwijderen.

  Hier de stand als de helft van de roosters is weggeklapt en de mestdoorlaat weer goed is. Nooit meer vuile handen bij het werprooster verwijderen.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Smits Techniek/LAKA heeft een nieuwe droogvoerbak voor biggen in kraamopfokhokken. De morsrand en bodem zijn uitgevoerd in rvs-staal en de wanden in polyethyleen. De morsrand is in hoogte verstelbaar. De laagste stand is op biggenkomhoogte. Prijs €117,50.

  Smits Techniek/LAKA heeft een nieuwe droogvoerbak voor biggen in kraamopfokhokken. De morsrand en bodem zijn uitgevoerd in rvs-staal en de wanden in polyethyleen. De morsrand is in hoogte verstelbaar. De laagste stand is op biggenkomhoogte. Prijs €117,50.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Varkenshandel Thijssen-Drost in Venray heeft het biggenpaspoort voor de export naar Duitsland voorzien van een QR-code. Na het activeren van de code krijgt de ontvanger een filmpje te zien van een minuut waarin deze een indruk krijgt van het bedrijf en de boer.

  Varkenshandel Thijssen-Drost in Venray heeft het biggenpaspoort voor de export naar Duitsland voorzien van een QR-code. Na het activeren van de code krijgt de ontvanger een filmpje te zien van een minuut waarin deze een indruk krijgt van het bedrijf en de boer.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Nooyen toonde de nieuwe lichtblauwe kleur voor haar geplastificeerde metalen roosters. Nooyen kreeg van klanten de opmerking dat bij de oude donkerblauwe kleur de controle op de mest van de biggen lastig was. De noppenplaat van het biggennest is nieuw.

  Nooyen toonde de nieuwe lichtblauwe kleur voor haar geplastificeerde metalen roosters. Nooyen kreeg van klanten de opmerking dat bij de oude donkerblauwe kleur de controle op de mest van de biggen lastig was. De noppenplaat van het biggennest is nieuw.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • De VarkensNET-netwerkgroep gespeende biggen toonde de ‘robuuste stal voor gespeende biggen’. De stal kent geen verwarming, echter wel koeling. Het concept is gericht op duurzaamheid, dierwelzijn en het afleveren van robuuste biggen.

  De VarkensNET-netwerkgroep gespeende biggen toonde de ‘robuuste stal voor gespeende biggen’. De stal kent geen verwarming, echter wel koeling. Het concept is gericht op duurzaamheid, dierwelzijn en het afleveren van robuuste biggen.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Handelshuis Schuttert is vol vertrouwen over de prijzen in de maanden juni tot en met augustus. De beursaanbieding was €1,90 voor vleesvarkens uit Piétrain eindberen, QS-waardig en voor volle vrachten.

  Handelshuis Schuttert is vol vertrouwen over de prijzen in de maanden juni tot en met augustus. De beursaanbieding was €1,90 voor vleesvarkens uit Piétrain eindberen, QS-waardig en voor volle vrachten.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Administratie en Consultancy Limburg presenteerde onder de naam Farm Intelligence Tool (FIT) een nieuw managementprogramma voor veehouders. Het programma biedt periodiek inzicht in de opbrengsten en kosten van het bedrijf. Met de verkregen cijfers is het eenvoudig om de actuele kostprijs te berekenen en prognoses te maken. Goed financieel inzicht op varkensbedrijven wordt steeds belangrijker volgens het administratiekantoor. Reden is dat bedrijven kapitaalintensiever worden en banken nadrukkelijker meekijken.

  Administratie en Consultancy Limburg presenteerde onder de naam Farm Intelligence Tool (FIT) een nieuw managementprogramma voor veehouders. Het programma biedt periodiek inzicht in de opbrengsten en kosten van het bedrijf. Met de verkregen cijfers is het eenvoudig om de actuele kostprijs te berekenen en prognoses te maken. Goed financieel inzicht op varkensbedrijven wordt steeds belangrijker volgens het administratiekantoor. Reden is dat bedrijven kapitaalintensiever worden en banken nadrukkelijker meekijken.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Stalko toonde een kantelbare groepsfeeder. De brijbak voor vleesvarkens kan zover draaien tot deze de grond raakt. Het voordeel van het scharnier is dat de bak beter en eenvoudiger is te reinigen. De brijbak bestaat geheel uit kunststof en roestvast staal. De onderdelen van de bak zijn met bouten aan elkaar bevestigd. Alleen het merkplaatje is gepopt. De adviesprijs bedraagt €250.

  Stalko toonde een kantelbare groepsfeeder. De brijbak voor vleesvarkens kan zover draaien tot deze de grond raakt. Het voordeel van het scharnier is dat de bak beter en eenvoudiger is te reinigen. De brijbak bestaat geheel uit kunststof en roestvast staal. De onderdelen van de bak zijn met bouten aan elkaar bevestigd. Alleen het merkplaatje is gepopt. De adviesprijs bedraagt €250.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Leverancier Lifarma toonde de Multi Piglet Trolley (MPT). Een biggen-behandelwagen die is voorzien van een systeem voor naaldloze injectie van ijzer, antibiotica en vaccin. De vloeistof wordt onder druk van 10 bar geïnjecteerd. De injector alleen kost €2.595.

  Leverancier Lifarma toonde de Multi Piglet Trolley (MPT). Een biggen-behandelwagen die is voorzien van een systeem voor naaldloze injectie van ijzer, antibiotica en vaccin. De vloeistof wordt onder druk van 10 bar geïnjecteerd. De injector alleen kost €2.595.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Er waren ook weer varkenshouders die geld probeerden in te zamelen voor de Big Challenge, ofwel het beklimmen van de Alpe-d’Huez.

  Er waren ook weer varkenshouders die geld probeerden in te zamelen voor de Big Challenge, ofwel het beklimmen van de Alpe-d’Huez.

  Foto: Fotoburo Bert Jansen
 • Tulderhof Agrosystems in Poppel (Bel.) presenteerde voor in vleeskuikenstallen een nieuwe kunststoffen luchtinlaat, de X-Steam, een herontwikkeling van zijn klassieke houten inlaatventiel. Over een maand te leveren in een enkele, een dubbele of een uitvoering met drie ventielen naast elkaar (die, aangedreven door één lier, op verschillende momenten en met verschillende snelheden open gaan).

  Tulderhof Agrosystems in Poppel (Bel.) presenteerde voor in vleeskuikenstallen een nieuwe kunststoffen luchtinlaat, de X-Steam, een herontwikkeling van zijn klassieke houten inlaatventiel. Over een maand te leveren in een enkele, een dubbele of een uitvoering met drie ventielen naast elkaar (die, aangedreven door één lier, op verschillende momenten en met verschillende snelheden open gaan).

Laatste reacties

 • Farmer NL

  @Martin, alleen iets voor varkens te zien?

 • Broederijbrok

  Ik zie op tweede foto toch wel degelijk de BOFKIP.
  Of ligt het aan mijn ogen, kijk zelf nog een keer.

Of registreer je om te kunnen reageren.