Varkenshouderij

Foto & video 2261 x bekeken laatste update:11 jun 2012

Big Challenge haalt recordbedrag binnen

Nederlandse veehouderij haalt €1,2 miljoen op voor KWF kankerbestrijding

Foto

  • Big Challenge bestaat uit 185 fietsers, die allemaal verbonden zijn aan de Nederlandse veehouderij. De vertegenwoordiging vanuit de varkenshouderij is het grootst. Gezamenlijk fietsten de deelnemers honderden keren de berg op.

  • Jimmy Banken is 12 jaar en daarmee de jongste deelnemer van het Big Challenge-team. Jimmy doet voor de tweede keer mee. Hij fietste vijf keer omhoog, één keer meer dan vorig jaar. Hij fietst voor zijn overleden vader.

  • Een lang lint met roze helmen op Alp d’Huez. De wielrenners zijn gedurende de koersweek ondersteund door een team van 170 vrijwilligers. Voorafgaand aan het evenement benaderden de deelnemers vele sponsors en organiseerden ze een groot scala aan sponsoractiviteiten. Onder andere meerdere biggenraces, agrarische dienstenveilingen, Avond van het Varken en een koeschilderfestijn.

  • De laatste meters van de laatste beklimming. Net zoals vorig jaar fietste het Big Challenge-team gezamenlijk voor de laatste keer naar boven.

  • Wyno Zwanenburg en Arie Joren dragen na de laatste beklimming van de Alp d'Huez een cheque over de finish. In totaal haalde het Big Challenge-team vorige week maar liefst €1,2 miljoen op voor KWF kankerbestrijding. In vergelijking tot vorig jaar bracht de actie vorige week bijna het dubbele geldbedrag op. In oktober zal de definitieve opbrengst bekend worden gemaakt.

  • Varkenshouder Michel Schoneveld samen met Annelies Goedmakers. Annelies is al een aantal jaren aan Big Challenge verbonden als masseur en vrijwilliger. De T-shirts van Big Challenge Varkens zijn Cool, Cows are cool en Chicks are Cool gingen ook buiten het team als warme broodjes over de toonbank in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.