Varkenshouderij

Foto & video 4017 x bekeken

Beurs om relaties te onderhouden

In Venray (L.) werden voor de tweede keer de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij gehouden. Er kwamen ongeveer 20.000 bezoekers naar de beurs.

Foto

 • Tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) kunnen standhouders hun relaties of mogelijke nieuwe relaties onderhouden. Boerenbond Deurne heeft over belangstelling niets te klagen in zijn gezellige stand. Foto’s: Henk Riswick, tekst: Martin ten Hooven

 • Voerfabrikant Nijsen/Granico krijgt veel bezoekers in zijn eigenlijk iets te kleine stand. De fabrikant komt met een noviteit: Forti Boost. Veel grote bedrijven wachten met het naar buiten brengen van noviteiten tot de beurs Euro Tier in het Duitse Hannover in november.

 • Nijsen/Granico heeft een vloeibaar biggenvoer: Forti Boost. Het is een kant-en-klaar voer voor biggen vanaf vijf dagen na de geboorte tot vijf dagen na het spenen. Het voer is vier weken houdbaar in een aparte container met roerinrichting.

 • Op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij wordt de inwendige mens goed verzorgd. Bezoekers laten zich alles goed smaken.

 • De firma Flybusters heeft een natuurlijk insecticide: Pyrethrum. Dit middel wordt in de paardenhouderij al met succes toegepast om de vliegen te bestrijden. Door preventieve inzet behoort madendood tot het verleden. Via een vaste leiding vanaf het voorraadvat vernevelen nozzles het middel in de afdelingen.

 • Schippers Bladel heeft Interacid in het assortiment voor vermindering van het gebruik van antibiotica. De zuurtoevoeging is zowel bij droog- als brijvoer te gebruiken aan de gespeende biggen.

 • Hendrix UTD presenteert zich waarschijnlijk voor de laatste keer als zelfstandige voerfabrikant op de beurs. Na goedkeuring door de NMA gaat het bedrijf op in ForFarmers. Deze voerfabrikant staat echter niet op de beurs.

 • Leverancier van dierbenodigdheden Freriks bv heeft een nieuwe schuimreiniger Kenosan. Het brengt vet in oplossing, waardoor ziektekiemen met koud water zijn weg te spuiten. Dier en mens hebben geen last van huidirritatie.

 • Ook heeft Freriks bv de nieuwe wondspray Konofix aan het assortiment toegevoegd. De spray legt een ademende film over de wond en versnelt het genezingsproces.

 • Ook in de stand van Havens Diervoeders was het goed toeven. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de banden met klanten weer even aangehaald.

 • Stalinrichter Vereijker Hooijer heeft de zelfvangbox voor biggen in het kraamhok aangepast. De ingang van de Bibabox heeft nu doorzichtige kunststof lamellen. Met de Bibabox is het mogelijk om grote tomen partieel te laten zogen. De uitval werd bij grote tomen met 3 procent verlaagd.

 • De Heus Voeders brengt vloeibare biggenvoeders op de markt onder de naam Romelka. De voeders zijn te gebruiken vanaf vier dagen na de geboorte tot enkele dagen na het spenen.

 • Moduulbouw Nieuwleusen, Jovas en Porskamp Installatietechniek tonen de welstandsstal. Het is een totaalconcept voor ammoniakreductie, verwijdering van stof in de stal en meer welzijn voor dier en mens.

 • Een detail van de welstandsstal. Het dichte gedeelte van het rooster ligt op de muur. De mest die varkens tegen de muur laten vallen, gaat door de brede mestspleet. In de roosters zit een schuine polyester wand.

 • Niet de grootste innovatie, maar wel iets uit en voor de praktijk; de verspeenwagen van Kouwenbergh machinefabriek bv. Deze eenvoudige kar is opgedeeld in vijf vakken en te gebruiken bij het overleggen van pasgeboren biggen. Toomgenoten blijven zo bij elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.