Varkenshouderij

Foto & video 5526 x bekeken 2 reacties

Duitse zeugenstal met biggenopfok

Nieuwbouw voor 1.340 zeugen, 450 gelten en 6.400 biggenopfokplaatsen in het Duitse Thüringen.

Foto

 • Aschara Landwirtschaftgesellschaft in Henningsleben in Thüringen (D.) maakt deel uit van het agrarisch bedrijvenconglomeraat Adib. Bedrijfsleider is Gunar Sickert.

  Aschara Landwirtschaftgesellschaft in Henningsleben in Thüringen (D.) maakt deel uit van het agrarisch bedrijvenconglomeraat Adib. Bedrijfsleider is Gunar Sickert.

  Foto: Henk Riswick
 • Een beeld van het vleesvarkensbedrijf van Aschara. Er zijn 8.100 vleesvarkens. Ze krijgen brijvoer. Het bedrijf verbouwt veel producten zelf. De mest wordt op het eigen bedrijf vergist.

  Een beeld van het vleesvarkensbedrijf van Aschara. Er zijn 8.100 vleesvarkens. Ze krijgen brijvoer. Het bedrijf verbouwt veel producten zelf. De mest wordt op het eigen bedrijf vergist.

  Foto: Henk Riswick
 • Het bedrijf is bezig met de bouw van een compleet nieuwe zeugenstal met biggenopfok. De zeugenhouderijtak is nieuw voor Aschara. Tot nu toe kocht het bedrijf biggen aan. De zeugentak krijgt 1.340 zeugen en 450 gelten en 6.400 biggenopfokplaatsen.

  Het bedrijf is bezig met de bouw van een compleet nieuwe zeugenstal met biggenopfok. De zeugenhouderijtak is nieuw voor Aschara. Tot nu toe kocht het bedrijf biggen aan. De zeugentak krijgt 1.340 zeugen en 450 gelten en 6.400 biggenopfokplaatsen.

  Foto: Henk Riswick
 • De bouw is in volle gang. Om te voorkomen dat vloerplaten niet stabiel liggen, passen de Duitsers een simpele truc toe: op de draagmuren wordt tuinslang vastgezet en dat zorgt voor de stabiele ligging van de vloerplaten.

  De bouw is in volle gang. Om te voorkomen dat vloerplaten niet stabiel liggen, passen de Duitsers een simpele truc toe: op de draagmuren wordt tuinslang vastgezet en dat zorgt voor de stabiele ligging van de vloerplaten.

  Foto: Henk Riswick
 • Het bedrijf gaat zelf de mest verwerken. Hier is de mestsilo in aanbouw.

  Het bedrijf gaat zelf de mest verwerken. Hier is de mestsilo in aanbouw.

  Foto: Henk Riswick
 • Er wordt veel gebruik gemaakt van prefab-elementen.

  Er wordt veel gebruik gemaakt van prefab-elementen.

  Foto: Henk Riswick
 • De zeugenhuisvesting gebeurt in groepen van 60 dieren.

  De zeugenhuisvesting gebeurt in groepen van 60 dieren.

  Foto: Henk Riswick
 • Omdat het bedrijf op afstand van de bebouwing ligt, geldt een verplichting om zelf een bluswatervoorraad aan te houden op het bedrijf, voor noodgevallen. De ondergrondse opslagtank kan 200 kuub bluswater bevatten.

  Omdat het bedrijf op afstand van de bebouwing ligt, geldt een verplichting om zelf een bluswatervoorraad aan te houden op het bedrijf, voor noodgevallen. De ondergrondse opslagtank kan 200 kuub bluswater bevatten.

  Foto: Henk Riswick
 • De dakconstructie is zeer solide. In het oosten van Duitsland moeten de daken tegen een stootje kunnen en een flink pak sneeuw kunnen dragen.

  De dakconstructie is zeer solide. In het oosten van Duitsland moeten de daken tegen een stootje kunnen en een flink pak sneeuw kunnen dragen.

  Foto: Henk Riswick
 • Bouwvakkers zijn bezig met de montage van plafondplaten.

  Bouwvakkers zijn bezig met de montage van plafondplaten.

  Foto: Henk Riswick

Laatste reacties

 • marieke1

  Volledig rooster, mooi he?

 • koen2403

  is geen voledig rooster kijk maar. voldoet aan de eisen

Of registreer je om te kunnen reageren.