Varkenshouderij

Foto & video 1355 x bekeken 2 reacties

Nieuws van de beurs in Venray

In Venray (L.) zijn voor de eerste keer de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij gehouden. Ongeveer 300 standhouders presenteerden zich aan de bezoekers.

Foto

 • Op de beurs presenteerde Agrifirm zich voor het eerst als één bedrijf na de fusie. De kleuren van Cehave-Landbouwbelang zijn behouden en de naam is van Agrifirm.
  Foto's: Jan Willem Schouten, tekst: Guus ten Hove en Martin ten Hooven

 • De firma Vereijken Hooijer bv heeft een nieuw voorfront voor het kraamhok ontwikkeld. De valpijp voor het voer en de waterleidingen zijn volledig weggewerkt in het front. Het is een verdere doorontwikkeling van het Pro Dromi-kraamhok.

 • De doorgang naar het biggennest vóór de zeug in het Pro Dromi-kraamhok is verder verbeterd. De constructie is aanzienlijk steviger gemaakt. Links de oude versie.

 • Verbakel uit Sint-Oedenrode (N.-Br.) presenteerde een nieuw droogvoerbak voor vleesvarkens. De kleinere bak van 160 liter sluit aan bij de wens van varkenshouders om dieren in kleinere groepen te houden. De voergift is traploos instelbaar. De speedfeeder 50 kost €230 exclusief btw en is daarmee €30 goedkoper dan de bestaande bak van 200 liter.

 • Omdat steeds meer varkenshouders de biggen willen bijvoeren in het kraamhok heeft Verbakel sinds vorig jaar een vaste voerbak voor het kraamhok in het assortiment. De 10 literbak kost €48. Doordat biggen in het kraamhok alvast wat vast voer opnemen, is de speendip doorgaans kleiner.

 • ForFarmers trok de nodige belangstelling met een paar mooie ‘brokstukken’ bij een groot dartbord. Bezoekers probeerden een jute zak in het centrum van het dartbord te gooien. Bij het middelpunt stond een pijl die verwees naar Oss. Daar gaat ForFarmers een nieuwe voerfabriek bouwen.

 • De firma Schippers toonde een duo-behandelkar. Met deze kar kunnen twee personen tegelijk de behandelingen uitvoeren, zoals naaldloos ijzer en een vaccin spuiten en staarten couperen. Van de dubbele uitvoering, die €9.000 kost, is één exemplaar verkocht. Van de enkele uitvoering heeft Schippers er 40 verkocht. Die uitvoering kost circa €5.000.

 • Nedap toonde voor het eerst in Nederland de Velos Sorting. Dit sorteerstation is geschikt om te gebruiken in een groep van ongeveer 400 vleesvarkens. De Velos Sorting stond in de stand van dealer Tecom uit Horst (L.).

 • Le Porc Confort uit België toonde het concept voor grote groepen vleesvarkens. De gebruikte sorteerapparatuur is van de Duitse firma Hölscher und Leuschner. Momenteel wordt de eerste Porc Confort-stal in Nederland gebouwd.

 • Brandpreventie is momenteel actueel. De firma Bouwimpex toonde isolatieplaten met een brandvertragend metalen laagje.

 • Van der Lee Stalinrichting en Voersystemen toonde de Pig Free-voerligboxen. De taps toelopende deur moet de zeug met de kop naar zich toe openen. De boxlengte kan daardoor met 2 meter volstaan. De box is individueel en centraal te vergrendelen.

 • Mestverwerking was op de beurs opvallend veel aanwezig. Bart Docters van Leeuwen presenteerde zijn product Linea Trovata Eco. Docters van Leeuwen verkoopt mestdroogsystemen.

 • AquaPurga heeft een systeem voor mestverwerking ontwikkeld, wat uiteindelijk water oplevert dat loosbaar is op het oppervlaktewater. Voerfabrikant Coppens is hiermee ook actief bij zijn klanten.

 • Big Challenge zamelde geld in voor kankeronderzoek middels een biggenrace. Bezoekers konden hun geld inzetten op biggen met namen. De biggen moesten via een grote ‘marmottenbaan’ naar poortjes lopen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Geen nieuws, wel weer enkele miljoenen euro's aan de varkenssector onttrokken. Wat maakt het ook uit....

 • no-profile-image

  nl

  Inderdaad geen nieuws,alleen stands om te kletsen en vreten!Voor mij de eerste en laatste keer.Irriteer me aan de boerkes die elke pen en koekjes overal bietsen en heimelijk in de plastic zak laten glijden!

Of registreer je om te kunnen reageren.