VarkensOpinie

Wyno moet naar Brussel

Donderdag 22 mei 2014: Europese verkiezingen. Er valt wat te kiezen! Een parlementair varkenshouder, buitengewoon loyaal aan zijn sector, zou geweldig zijn.

Wyno Zwanenburg zag ik in campagnetijd al een paar keer langskomen in de varkensshowroom, dat alleen al kenmerkt hem. Zijn afkomst zal hij nimmer verloochenen en graag beweegt hij zich tussen collega’s. Nadat zijn bedrijf in de varkenspestperiode zwaar getroffen werd, wierp hij zich spontaan op om anderen te helpen. Zijn kennis en kunde bleef niet onopgemerkt, hetgeen hem in het dagelijks bestuur van de NVV bracht. Jarenlang hebben we aan Wyno een goede voorzitter gehad en als sluitstuk werkte hij begin vorig jaar loyaal mee om samen met LTO tot 1varkensgeluid te komen.

Stem op een boer

Ga ervan uit dat genoeg melkveehouders Jan Huitema richting Europa stemmen en dat ‘onze’ Annie Schreijer nog voldoende bekendheid geniet om veel voorkeursstemmen aan te trekken. Drie Nederlandse europarlementariërs van dit landbouwkaliber zou natuurlijk geweldig zijn. Kijk over partijen en partijleiders heen en laat het boerenhart spreken. Van VVD-lijsttrekker Hans van Baalen is bekend dat hij graag van de landbouwsubsidies af wil, en collega Esther de Lange van mijn CDA sprak in ons dorp uit dat boven-Europese dierenwelzijnsregelgeving vanuit Den Haag gewoon moet kunnen. Veel melkveehouders respectievelijk varkenshouders denken hier heel anders over.

Wyno hing na afloop van Henk Blekers inleiding een verkiezingsposter op in de showroom: ‘Brussel kan best wat boerenverstand gebruiken’. Tijdens zijn persoonlijke campagne gebruikt hij de leus: ‘Wyno wil naar Brussel’. Dat is net iets te bescheiden. Ik zou er van maken: ‘Wyno moet naar Brussel’. Met 20.000 stemmen is dat haalbaar.

Bron: FarmFocus

Beheer
WP Admin