Boerenblog

1867 x bekeken 2 reacties

1varkensgeluid krijgt vorm

Het vordert flink met 1varkensgeluid. De samenwerking van NVV en LTO-vakgroep om de belangen van de varkenshouderij te behartigen, is constructief.

Graag willen we alle sympathisanten van 1varkensgeluid bedanken voor hun vertrouwen en steun aan een sterke belangenbehartiging varkenshouderij. Ruim 700 betrokkenen ondertekenden in korte tijd de petitie op 1varkensgeluid.nu.

Wat is er gebeurd?
Samen met de bestuurders van LTO-vakgroep Varkenshouderij en NVV is de initiatiefgroep 1varkensgeluid meerdere keren bijeen geweest. Inmiddels stemmen de beide belangenbehartigers hun agenda’s op elkaar af en komen ze zoveel mogelijk met 1varkensgeluid naar buiten. Dit alles verloopt in een harmonieuze sfeer.

Wat gaat er gebeuren?
In een laatste bijeenkomst hebben beide voorzitters toegezegd verkenning te doen naar een instrument dat onder meer de private taken (nu PVV) voor de varkenshouderij op zich kan nemen. De primaire varkenshouderij kan middels dit instrument één geluid afgeven. De initiatiefgroep 1varkensgeluid is gevraagd om constructief mee te denken.

Wat kunnen leden doen?
Goede ideeën zijn vaak al geboren. Heeft u de contouren van het instrument in beeld, laat het dan snel weten aan uw bestuurders en/of aan de initiatiefgroep 1varkensgeluid.

Laatste reacties

 • abtje

  Eindelijk, goede ontwikkeling.
  Ze mogen zich rotschamen dat het zolang duurde.
  Niet je achterban de dupe laten worden van het verdeel en heers systeem.

 • sturk

  Nu het Belgische voorbeeld volgen van Pigtrading (voer / biggen / vleesvarkens afdekken op de termijnmarkt in Frankfurt ) En de varkens gezamenlijk gaan aanbieden. Evenwichtiger opbrengst meer body naar de slachterijen / Retail.
  Terwijl iedereen toch zelfstandig kan blijven. Dit op te zetten hoeft echt niet zo duur te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.