Boerenblog

1398 x bekeken 2 reacties

Boeren, fiets ook mee

Als ik terugkijk op BIG Challenge 2012 ben ik heel blij dat ik meegefietst heb! Het was een onvergetelijke ervaring en ik beveel deelname van harte aan.

Ik denk er nog vaak aan terug. Mijn zoon is ook al enthousiast. ’s Avonds na het eten pakken we de racefiets en gaan samen een stuk fietsen. Ik besef dan goed dat wij dit kunnen;  we zijn allemaal gezond. Dat is een rijk gevoel. Bij ons gelukkig geen kanker in het gezin, maar bij veel mensen is dat anders. Je hoort het regelmatig en ik sta er nu gewoon vaker bij stil. Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan KWF en zo het onderzoek naar kanker heb kunnen stimuleren.

Combineren
Terugkijkend vraag ik me af hoe het allemaal ging, dat trainen en vaak weg zijn. Maar je doet het erbij; het moet gebeuren en dan gaat het. Vergelijk het met als je kind in het ziekenhuis ligt; dan gaat het ook. Ik heb geleerd dat als ik ging fietsen en weer thuis kwam, ik direct naar de stal moest gaan. Niet eerst gaan liggen, want dan is het veel moeilijker om weer aan de slag te gaan. Ik leerde ook later te werken, en daar is ook niets mis mee.
Je wordt er fitter van en veel fietsers zijn nu een stuk slanker. Dat was bij mij niet nodig, maar kan voor anderen een mede-motivatie zijn.

Doe mee
Onlangs was de overhandiging van het eerste BIG Challenge-boek. Een prachtig boek met veel verhalen en foto’s. Ik kreeg meteen weer rillingen wanneer ik dacht aan hoe het was. Meedoen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes is gezellig en je krijgt er veel energie van. Ik, en mijn hele gezin, beveel het van harte aan! Dus boeren, doe mee aan Veehouderij tegen kanker. Iedereen kan meedoen! Meld je aan via een mail aan bigchallenge2012@gmail.com.

Laatste reacties

  • bertadeunk

    Is het niet juist de varkenshouderij die gebruikt maakt van allerlei antibiotica dat ons juist weer ziek maakt? Letterlijk en figuurlijk. Om uiteraard maar niet eens uit te wijden over de huisvesting van de dieren.

  • AgriContent

    Kom kijken: www.varkensinzicht.nl. En de veehouderij fietst tegen kanker. Geweldig initiatief! kijk op www.bigchallenge2012.nl. Je wordt er niet ziek van, integendeel. Geeft postitieve energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.