Boerenblog

295 x bekeken 7 reacties

Warm bad of koude douche?

Kies niet voor voorlichters, maar voor echte specialisten. Anders wordt het verdrinken in financiële malaise.

Sterksel wil ons allen in bad zetten. Dit kan best gezellig zijn, maar beter is om het bezoek van stalnomaden te minimaliseren, aldus hun onderzoek.
Ik moest er even om glimlachen, de gebruikelijke staldouche is niet effectief, maar een kwartier volledige onderdompeling in een warm bad juist wel. Sterksel heeft het onderzocht en zelfs 10 ligbaden bij varkensbedrijven kunnen gesponsord worden.
Het vaste stalpersoneel, gezinsleden en burgers zullen ons niet veel ellende in het bedrijf kunnen bezorgen. Stalnomaden, zij die van bedrijf naar bedrijf rondtrekken echter wel. Nou kun je niet zonder dierenarts, maar een complete polonaise van voorlichters er achteraan is overbodig. Moderne communicatiemiddelen stellen ons heel goed in staat om effectiever te adviseren met een minimalisering van bezoek.
Op ons bedrijf is de voorlichter voltooid verleden tijd. Specialisten die slechts één discipline tot in detail beheersen zijn er voor in de plaats gekomen. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze specialisten omgeschoolde voorlichters. Ze hebben op tijd aan zien komen dat wanneer je van alles een beetje weet, je gelijk staat aan de moderne varkenshouder, die dat ook weet. En die zelfde moderne varkenshouder wil geen koude douche, niet verdrinken in financiële malaise, niet blijven hangen in tradities, maar juist gebruik maken van een efficiënte bedrijfsvoering en advisering.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ed Bakker

  Johny die gezamelijke badkuip ziet er best gezellig uit Je zegt het maar wanneer wij ook uitgenodigd worden Maar terug naar je blog hier zie ik dat leger stalnomaden seeds kleiner worden Ik heb het idee dat ze hier meer vervangen worden door voorlichtingsdagen

 • no-profile-image

  voorlichter

  Hallo, ten eerste mijn complimenten voor je reportage op Gonzo, goede publiciteit, ik ben het met je stukje niet helemaal eens, ik vind zelf dat ik bij mijn klanten wel meerwaarde heb, leer ze veel over overlegbeleid, opvoeren in de kraamstal en de perfecte uierdruk rondom werpen, ook voerschema in de dracht, dekmanagement en alles rondom biggenopfok zijn vaak te verbeteren en dat probeer ik dan ook, door dit via de cijfers te monitoren zie ik bedrijven vaak toch echt vooruit gaan, er zullen ook wel mindere voorlichters rondlopen maar ik zie ook veel collega's echt goede dingen doen!!!

 • no-profile-image

  wilbert

  Ik gelooof dat Johnny in de 1 april grap gestonken is.

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  Van een bloedserieus onderwerp een grap maken wordt niet gewaardeerd. Een (1 april)grap kun je wel andersom oppakken. Wie goed leest en het plaatje aanschouwt, snapt dat wel. De voorlichter van Ergens wordt wel specialist, zijn bezieling gaat ver en dat doet net als varkenshouders overleven.

 • no-profile-image

  boze boer

  interpolis of beter gezegt interpoiers hadden wel een heel slecht 1 april grap met zijn aangetekende brief over het weg vallen van de dekking op asbest aansprakelijk schade

 • no-profile-image

  Luna

  Varkens in de wei is nog mooier!!
  Deze stalnomaden, laat ze lekker baden!

 • no-profile-image

  Tijgertje

  Een mooi gezicht voor een Kapote Ruit, maar niet heus!!
  Geef mij maar koeien en varkens in de wei.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.