Boerenblog

387 x bekeken 1 reactie

Smaak en principes

De vleesconsumptie blijft wereldwijd stijgen, dat houden onze modderbadvrienden echt niet tegen. Ook als dierenwelzijns- en milieuorganisaties zich bij ons melden, gaan de vleesschalen vaak tot op de bodem toe leeg.

Al zolang de showroom bestaat hebben we een sterke band met onze huisslager Kouwen. In het seizoen verzorgt die meerdere keren per week de catering, en ik mag wel zeggen: perfect. Of het nou om een studieclub van varkenshouders, een cursus of de minister gaat, voor alle groepen is er een vleesrecept op maat. Ook wanneer dierenwelzijns- en milieuorganisaties zich melden, gaan de vleesschalen vaak tot op de bodem toe leeg. Smaak en principes kunnen dus conflicteren.

BBQ trekt altijd

Afgelopen weekend nam ik tijdens het Weekend van het Varken een kijkje op ’t Zandeinde. Deze prachtige zorgboerderij doet geweldige dingen voor de maatschappij. Veel bezoekers waren er niet, maar dat heeft wellicht te maken met de bekendheid in de omgeving. Vorig jaar hebben wij ook meegedaan, de regio weet wel wat we doen op ons bedrijf. Zodra we echter een BBQ of ander vleesfestijn organiseren, komen direct complete buurtschappen, vrienden- en familiekringen.

Modderbadvrienden

Deze week wees een collega-varkenshouder me op de website en nieuwsbrief van www.vlees.nl. Dat ziet er perfect uit. Op onze modderbadvrienden werken deze vleespromoties echter als de rode lap op een stier. De reclamecodecommissie wordt er al weer op gezet. Ik zie dit als een teken van perfecte marketing, van de varkenshouderij wel te verstaan. Wij moeten ons duurzame voedsel nog veel meer promoten. Met mijn huisslager zit ik inmiddels volop te brainstormen wat we zelf nog beter kunnen doen. In ieder geval sluiten we het nieuwe netwerkseizoen met een vleesdemonstratie af.

Vleesconsumptie stijgt

De vleesconsumptie blijft wereldwijd stijgen, dat houden onze modderbadvrienden echt niet tegen. Je kunt dan hoogleraar zijn en veel meer geleerd hebben dan een eenvoudig varkenshouder, antivlees-acties werken averechts. De milieu- en welzijnseisen werken daarmee alleen versnelde schaalvergroting in de hand. Veel meer zijn we gebaat bij eerlijke opbrengstprijzen en een vraaggestuurde markt.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monique Vos

    Je hebt een leuk en waar stukje geschreven (er is al over getwitterd) en had ik in de buurt zou gewoond van jullie slagerij dan was ik daar zeker even heengereden om wat van dat heerlijke biologische varkensvlees te kopen! Groetjes vanuit de Eifel

Of registreer je om te kunnen reageren.