Redactieblog

369 x bekeken 1 reactie

NVV wil ook uitstel uitrijdverbod kleigrond

De Nederlandse varkenshoudersvakbond NVV is blij met het uitstel van het uitrijdverbod op zand- en lössgrond, maar ze zijn daarmee nog niet tevreden.

De NVV wil ook voor kleigronden uitstel van het uitrijdverbod voor dierlijke mest.  "Door de regen staat er nog veel graan vast en er ligt nog heel veel stro op het land. Door de uitrijdtermijn te verlengen tot 1 oktober biedt je ook de boeren op klei de gelegenheid om de bemestingsruimte optimaal te benutten", aldus Harry Bloemenkamp van de NVV.

De NVV wil ook graag dat de uiterste zaaidatum voor groenbemesters wordt uitgesteld naar 1 oktober.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jopie

    harry , da hoeft toch niet joh , het waren toch die intermediairs welke stemming maken ? PS volgens mij is de tarwe en het stro op een vlekje na weg . Harry , het probleem is de wettelijke ruimte en hoe hier mee is omgegaan de ene met N de andere met P .

Of registreer je om te kunnen reageren.