Redactieblog

407 x bekeken 1 reactie

Groot onderzoek naar nieuwe vaccins MKZ

Een groep internationale onderzoekers uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Verenigde Staten en Nederland gaan samenwerken om met behulp van moderne technieken uit de moleculaire biologie verbeterde vaccins tegen mond- en klauwzeer (MKZ) te ontwikkelen.

Het MKZ-virus kan muteren, waardoor steeds nieuwe vaccinstammen moeten worden gemaakt. ”De onderzoekers gaan een standaardprocedure ontwikkelen om stammen van het MKZ-virus te modificeren en virusdeeltjes te maken die én stabieler zijn én zich goed kunnen hechten aan de cellen waarmee op commerciële schaal MKZ-vaccins worden gemaakt”, zegt Bryan Charleston van het Institute for Animal Health, dat de samenwerking leidt.

”Door de werkzaamheid, de stabiliteit en het productierendement te verbeteren, hopen we vaccins te maken die op grotere schaal en tegen lagere kosten kunnen worden toegepast.” Voor het driejarige project is 1,5 miljoen euro beschikbaar van Wellcome Trust.

Eén reactie

  • no-profile-image

    hayo

    Mogen we weer enten dan?

Of registreer je om te kunnen reageren.