Redactieblog

218 x bekeken

'Noord- en Zuid-Amerika binnen tien jaar vrij van MKZ'

Mond- en Klauwzeer zal binnen tien jaar uitgeroeid zijn in Noord- en Zuid-Amerika.

Dat heeft Bernard Vallat, het hoofd van de werelddiergezondheidsorganisatie OIE gezegd tijdens een conferentie over diergezondheid in Noord- en Zuid Amerika. "Het is duidelijk dat de continenten in minder dan tien jaar vrij zullen zijn van Mond- en Klauwzeer, zonder vaccinatie", aldus Vallat.

Hij noemt de bestrijding van MKZ in het gebied een voorbeeld voor de rest van de wereld waar nog met regelmaat besmettingen met MKZ voorkomen. Op dit moment komt de ziekte nog endemisch voor in Ecuador en Venezuela, maar Vallat gaat er vanuit dat met het juiste beleid de ziekte uitgeroeid kan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.