Redactieblog

183 x bekeken 1 reactie

NVV sceptisch over plannen ministerie LNV

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) reageert sceptisch op de plannen van het ministerie van landbouw.

"De ambities die ze uiten, staan in schril contrast met hoe we het ministerie kennen. "De tendens is dat LNV alle verantwoordelijkheden en kosten terug wil leggen bij de sector zelf, terwijl de overheid wel eisen blijft stellen aan deze verantwoordelijkheden", aldus voorzitter Wyno Zwanenburg van de NVV.

"Daarnaast geeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit aan te willen investeren in duurzaamheid. Investeringen in luchtwassers zijn economisch echter totaal niet duurzaam."

Zwanenburg is blij met de erkenning van het economische belang van de agrarische sector. "Maar we moeten ook oog hebben voor onze concurrentiepositie. Er komt nu te veel op ons bordje terecht met lastenverzwaringen en nieuwe regelgeving op het gebied van milieu en dierwelzijn. Dit is onvoldoende op elkaar afgestemd. Hierdoor komt onze concurrentiepositie in gevaar."

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkensboerin

    Zo is het maar net, NVV.

    Minister Verburg moet maar eens haar
    verstand gebruiken.

Of registreer je om te kunnen reageren.