Redactieblog

160 x bekeken 1 reactie

LEI positief over initiatieven registratie antibioticagebruik

Private kwaliteitssystemen lijken een geschikt instrument om het gebruik van antibiotica te registreren.

Dat concludeert het landbouweconomisch instituut LEI in een onderzoek. De initiatieven die nu lopen in de verschillende veehouderijsectoren moeten nog wel aangepast worden om te voldoen aan de wensen van het ministerie van landbouw. Zo moet er een goede monitoring komen van het gebruik om vast te kunnen stellen of de uitvoering van de private initiatieven ook leidt tot daadwerkelijke verbeteringen in het antibioticagebruik. Hiervoor moeten nog afspraken gemaakt worden over het beschikbaar stellen van gegevens aan de overheid.

Het initiatief van de varkenssector geeft in combinatie met Vetbase van de dierenartsen de meest volledige invulling aan de wensen van de overheid met betrekking tot centrale registratie en benchmarking.

Eén reactie

  • no-profile-image

    van Tuylen van Zuylen

    Er is dus nog niet gebleken dat dit een goed systeem is. Het LEI spreekt hier blijkbaar van "lijken" en niet van "blijken". Verder onderzoek is dus noodzakelijk tenzij er gebleken is dat het alleen maar een goed systeem lijkt en niet meer dan dat.

Of registreer je om te kunnen reageren.