Redactieblog

202 x bekeken 9 reacties

VWA mist kalvertransport na MKZ-vondst

Bij de eerste inventarisatie van importvee na de jongste MKZ-vondst in Engeland is een kalvertransport over het hoofd gezien.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Theo

  Wat een blunder. Wel eerlijk dat ze het niet in de doofpot stoppen.
  Dat die kalveren vanuit Ierland/Engeland naar het Europese vasteland worden gereden uit risicogebieden zonder deze eerst bloed te tappen vindt ik nog de grootste blunder van de overheid of de sector zelf. Ik vindt dat de kalversector hier zelf ook de verantwoordelijkheid in moet nemen. Bloedtappen kost geld en daar zitten de grote kalverhandelaren niet op te wachten blijkbaar. Die lopen liever het risico van een uitbraak.

 • no-profile-image

  veehandelaar

  laten we hopen dat het met een sisser afloopt! maar........... als een veehouder/veehandelaar iets vergeet of door onwetendheid fout doet zijn de sanctie's erg fors. soms zo vors dat een faillisement volgt. een akkerbouwer die normaal gesproken € 45.000,- per jaar aan hectaretoeslag ontvangt en die voor de hobby 2 zoogkoeien heeft die de kalveren na de geboorte dusdanig beschermen dat de boer voor zekerheid kiest en besluit de kalfjes te blikken bij opstallen om niet te verongelukken, overtreedt de I-R regeling met 50 %(2 van de 4 zijn niet in orde). Gevolg: 100% korting op alle toeslagen, ergo een boete van € 45.000,--!!!!!!
  Wat is de sanctie's voor de betreffende ambtenaren???????

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Mocht er mond en klauwzeer van komen dat zullen we de verantwoordelijke personen bij de voedsel en waren autoriteit persoonlijk aansprakelijk
  stellen voor dit gestuntel.

 • no-profile-image

  Theo

  Slecht... erg slecht!

 • no-profile-image

  Dirk

  Bij de VWA lopen te veel mensen die te weinig te doen hebben.
  Slechts een kleine groep is echt bezig.
  De VWA is een afspiegeling van alle overheidsorganen, men doet maar wat (zie de artikelen rond de gezinshereniging).
  De overheid wijst altijd met het vingertje naar de sector, maar bij eigen nalatigheid was er zogenaamd geen gevaar.
  Iemand die faalt mag wat mij betreft vertrekken. waarschijnlijk krijgen ze dan elders een nog betere baan. ( Joustra en Pieter Cloo weten ervan).
  De eigen verantwoordelijkheid blijft in deze het belangrijkste, op de overheid kunnen en mogen we niet vertrouwen. Ambtenaren boeren met andermans geld, dat is altijd makkellijk.
  Groeten,
  Dirk.

 • no-profile-image

  trynke reitsma

  In de eerste plaats zijn de transporteur, de handelaar en ontvangende boer aansprakelijk !! Dan pas de ambtenaar. Denk niet alleen aan eigenbelang, maar ook aan de risico's voor je buren van kilometers verderop !!!

 • no-profile-image

  dirk

  deze heren hebben nog steeds niets geleerd van de mkz crisis 2001 zijn de hand toen boven het hoofd gehouden en dus nu weer een grote schande

 • no-profile-image

  kalverhouder

  Beste Theo,

  Even terugkomen op die bloedtapperij die je voorstelt. Voordat je zulke loze kreten plaatst moet je je eerst even afvragen waarop je die (nuchtere) kalveren wilt onderzoeken en hoe je dat wilt doen.......De eerste vraag zal je wel MKZ op antwoorden denk ik. Dan de tweede: hoe ga je dat doen? bedenk daarbij even aan de leeftijd van die kalveren, de incubatietijd van de aandoening, de vorming van antilichamen en de beschikbaarheid en de eigenschappen van de testen etc. en plaats dat ook even hier. Beter nog stuur dat naar de VWA, zodat zij dat door kunnen geven aan hun Engelse collega's van de DEFRA....
  Misschien als je over bovenstaande nadenkt dat je er dan achter komt dat het misschien geen economisch verhaal is maar een veterinair-technisch!
  Veel wijsheid gewenst!

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Defra in Engeland is de grootste zakkenwassers organisatie die je je maar kunt voorstellen. Vooral in noodsituaties blinken ze uit in onkunde en vooral NIET adequaat reageren. Altijd ligt dan de dader op het kerkhof. Door hun eigen blunders is Bernard Matthews die kalkoenproducent die vogelpest naar Engeland transporteerde in zijn trucs uit Hongarije niet verantwoordelijk gesteld. Als een overheidsorganisatie z'n zaakjes niet op orde heeft, zoals nu WEDEROM blijkt, moet je die uit de weg gaan voor je eigen veiligheid.
  Vertrouw niks uit Engeland dus. Zijn er elders geen kalveren te koop in Europa? Laat dat eiland toch links liggen. Het is hetzelfde als vrijen zonder condoom, een soa of mkz.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.