201 x bekeken 2 reacties

Onderzoek naar drukjacht op Veluwe

Landbouwminister Gerda Verburg wil het schieten van zwijnen op de Veluwe middels de drukjacht laten monitoren.

Dat schrijft Verburg aan de Tweede Kamer. Hoewel er volgens de minister geen alternatief is om het aantal dieren op korte termijn van zo'n zesduizend terug te brengen tot achthonderd, is de effectiviteit van deze methode nog niet bewezen. Daarom is er onderzoek nodig, vindt zij. Het Faunafonds moet dit organiseren.

Door eenmalig de drukjacht toe te staan, gaat Verburg voorbij aan de wens van een meerderheid van de Tweede Kamer. Lutz Jacobi van coalitiepartij PvdA riep in een breed gesteunde motie de minister op de één-op-één-methode niet toe te staan. Na afloop van de ministerraad vorige week vrijdag bleek dat Verburg daar geen gehoor aan zal geven.

SP-Kamerlid Krista van Velzen heeft aangekondigd een spoeddebat aan te vragen over de kwestie. Zij vindt dat de minister van landbouw het parlement schoffeert door een aangenomen motie naast zich neer te leggen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    hendrikus

    zijn ze nauw nog niet aan het schieten,stelletje ambtenaren

  • no-profile-image

    Knor

    Er worden ondertussen meer kinderen op scholen neergestoken dan dat er zwijnen geknalt worden. Raar, erg raar. Typisch Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.