Commentaar

207 x bekeken

Voorzichtige hoop

Ik was eerder optimistisch, en dat ging fout. Toch krijg ik, en met mij waarschijnlijk veel varkenshouders, weer voorzichtig hoop op het einde van de dreigende varkenspest.

In Kreis Borken worden de bedrijven in gebied II vanaf woensdag bemonsterd om dat deelgebied vrij te kunnen geven. Het telt niet echt aan, er zitten maar 33.000 varkens in gebied Borken II. In gebied Borken III, waaronder ook het gebied bij Winterswijk valt, zitten er op 367 Duitse en 19 Nederlandse ruim 200.000. Daar start het bloedtappen vrijdag 9 juni. Een dikke week later kan het gebied vrijgegeven worden. Tenminste, als alle varkens negatief testen, waar we langzamerhand wel van uitgaan omdat de laatste uitbraak al ruim vier weken geleden was.

Ik gok erop dat ‘Winterswijk’ woensdag 14 juni vrijgegeven wordt, en dat de beperkingen in het compartiment 11 dan vervallen. Komt goed uit, want ik ga de zondag erop met vakantie.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.