Commentaar

228 x bekeken 1 reactie

Totaal vervoersverbod bij Winterswijk

20:00 uur LNV stelt een totaal vervoersverbod in gedurende 72 uur in een piepklein gebied langs de Duitse grens bij Winterswijk.

Dat betekent geen vervoer van varkens, koeien, kippen en andere landbouwhuisdieren. Het leveren van voer en ophalen van melk kan gewoon doorgaan. Onbekend is nog hoeveel bedrijven met hoeveel stuks vee het betreft. Die info verwacht ik morgen te krijgen.

Het vervoersverbod beslaat slechts een klein deel van Winterswijk, want LNV houdt zich strikt aan de door de EU verplichte 10-kilometergrens. Een buffergebied zoals in Duitsland acht het nog niet nodig. Hier is een kaartje te vinden, hier de tekstuele grenzen . Let wel: dit betreft een concept. Waarschijnlijk publiceert LNV de definitieve tekst rond negen uur vanavond.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jasper

    Wat houdt dit in voor boeren in Noord Brabant? En waarom is de vervoersverbod ingesteld in Winterswijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.