Commentaar

218 x bekeken 1 reactie

Radicale maatregelen

En ik was nog wel zo optimistisch. Even bloed tappen (wat op veel bedrijven een week of drie geleden ook al gebeurde, dinsdag 10 mei alles vrijgeven.

Maar nee, een van de bedrijven aan de noord-oostrand van de drie-kilometerzone testte positief. Donderdag was er al een verdachte uitslag, waarop het ruimen al is ingezet. Toen de definitieve bevestiging vrijdagmiddag kwam, waren de 4.300 varkens op de twee locaties van het bedrijf al geruimd. Saillant detail: geen enkel ziekteverschijnsel op het bedrijf en een kleine drie weken geleden was geen van de ruim 100 op dit bedrijf getrokken monsters positief. Juist dit laatste baart Brussel zorgen. Daarom dringt Brussel erop aan alle varkens in een straal van drie kilometer rondom het bedrijf te ruimen. Dat zijn er flink wat: zo’n 52.000 op 96 bedrijven. Formeel kan Brussel echter niks verplichten. Door alle kosten van overname en ruimen van de dieren te vergoeden, verleidt Brussel de Duitsers dit te doen. Ik schat in dat het ruimen dinsdag al achter de rug is.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert jans

    Wat 'n toeval dat dit zich nu weer herhaalt. Ik krijg nu toch het gevoel dat er ook nu niet zorgvuldig met het bloedtappen en het bedrijfsbezoek wordt omgegaan? Zou dit niet een manier van virus overdragen zijn? dit gevoel had ik ook in 1997!

Of registreer je om te kunnen reageren.