Commentaar

182 x bekeken

Ongelijke behandeling

Soms kun je maar beter op Duits grondgebied varkenshouder zijn. In het Toezichtsgebied Borken III mogen vanaf woensdag varkens naar drie aangewezen slachterijen.

De randvoorwaarden zijn de gebruikelijke: bloedonderzoek, klinische inspectie door de dierenarts en één op één vervoer. Helaas geldt het alleen in het Duitse deel van het gebied. De 19 bedrijven bij Winterswijk krijgen voorlopig geen verlichting. De EU heeft namelijk alleen een uitzondering verleend voor Duitsland omdat een flink deel van deze bedrijven al sinds begin april op slot zit. “We houden de vinger aan de pols’’, zegt de persvoorlichtster van LNV. ,,Als er welzijnsproblemen ontstaan, zullen we ook een uitzondering aanvragen.’’

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.