Commentaar

181 x bekeken 1 reactie

Geheim, geheim

,,Gij zult geen informatie doorspelen aan journalisten.’’ Een mailtje met die strekking zond LNV deze week aan de deelnemers van het basisoverleg. LNV was not amused dat in een weblog een mailtje van een beleidsmedewerker opdook.

Tja, ik vind dat LNV hierin wel meet met twee maten. Ik kreeg van het ministerie op 9 mei rond 8 uur ’s avonds het kaartje van het toezichtsgebied rond Winterswijk toegemaild. Er stond bij: embargo tot 10 uur, maar ja, een embargo kan alleen met wederzijds goedvinden. Daar was geen sprake van, en het belang van publicatie was dermate groot dat het tien minuten later al op het net stond. De dag erop bevestigde de LNV-voorlichtster dat LNV er alle belang bij had dat het kaartje snel publiek werd, maar dat het formeel niet vanuit LNV mocht komen. Dus LNV mag wel lekken en anderen niet?
Dan nog wat andere zaken. In de Kreis Borken zijn de driekilometerzones geruimd. De totaalstand van deze varkenspest staat nu op 92.000 geruimde varkens op 185 bedrijven. En goed nieuws: LNV betaalt de helft van de kosten van het bloedonderzoek in compartiment 11. De andere helft is voor rekening van het Diergezondheidsfonds.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Herbert Hargeerds, Markelo

    Waar heb ik mijn informatie over het buffergebied van gekregen......... Niet van LNV terwijl ik daar wel op de mailinglist sta voor nieuws vanuit het ministerie. (en ze weten echt wel dat er varkens op ons bedrijf aanwezig zijn)Ook niet van LTO of voerleverancier. Eigenlijk komt de info vanaf deze weblog. Waarvoor nogmaals dank Robert. Nieuwsvoorziening zeker in de eerste dagen is een moeilijk verhaal voor net genoemde instanties..... Het lijkt mij toch niet zo moeilijk om met een postcodechek brieven te versturen naar gertoffen veehouders. Een mailinglist van je klanten\bedrijven maken is toch ook niet de moelijkste klus, en een telefoontje plegen naar getroffen veehouders kan toch ook geen kwaad.

Of registreer je om te kunnen reageren.