Commentaar

198 x bekeken 1 reactie

Commotie om niks

10:15 uur Geruchten, geruchten, en snelle conclusies. Dan maak je ook een uitglijder.

Zo zit het PVV flink fout in zijn laatste nieuwsbrief. Op het bedrijf in Marbeck (Borken II) dat vrijdag positief testte zouden 720 zeugen en slechts 920 biggen liggen. Illegaal transport, is de vraag, of beter gezegd: de wijzende vinger.

Navraag in Borken geeft een heel ander beeld. Het familiebedrijf in Marbeck heeft twee locaties op korte afstand van elkaar. In totaal zijn daar 610 zeugen en 4.108 biggen geruimd. Op een zeugenbedrijf liggen normaalgesproken 10 weken biggen van geboorte tot afleveren. Het bedrijf lag al sinds 4 maart in de bufferzone, en kon dus geen biggen afzetten. Dat betekent dat er 17 weken biggen moeten liggen. Bij een weekproductie van 240 biggen is dat 4.080 stuks. Hoezo illegale transporten dus? Dat schrijft persvoorlichter Karlheinz Grödes me ook: ‘uit onze naspeuringen blijkt niets dat op overtreding van het vervoersverbod wijst’. Bij wijze van uitzondering zijn mailtje.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    koen

    Ik als varkenshouder in Aalten maak mij vooral zorgen om die vele colega's die ook varkens hebben in het duitse pestgebied. Het kan misschien niet anders maar deze boeren gaan toch vanuit de thuis lokatie naar het gevaarlijke gebied varkens voeren om vervolgens thuis weer aan de gang tegaan. Laten we maar hopen dat het goed gaat maar ik heb eigenlijk geen geloof in een goeie afloop.

Of registreer je om te kunnen reageren.