Commentaar

287 x bekeken 2 reacties

Pest heeft prioriteit bij AID

14:45 uur Een collega van me, Anne-Marie van der Linde, woont in Dinxperlo. Dat is een dorp dat aan het Duitse Suderwick grenst.

De hoofdstraat delen de beide dorpen. Anne-Marie kwam vanmorgen bij me en zei dat de AID er patrouilleerde met een opzichtige jeep met zwaailichten erop, u kent dat wel. „Zou er iets aan de hand zijn ofzo?" vroeg ze.

Nou trek ik de vreemdste tips na. Van de afdeling persvoorlichting van de AID heb je bij zoiets toch weinig meer te verwachten dan ‘geen commentaar’. Een kennis van me is opsporingsbeamte, dus die maar eens gebeld.

„Ha, het valt dus op", was zijn reactie. „Dat was nou precies de opzet." De controles aan de grens zijn volgens hem verscherpt, er is 24 uurs-patrouille aan de grens. Deels met opvallende auto’s, deels met onopvallende. Daarnaast zijn de douane en marechaussee op de hoogte gebracht van wat bij varkenspest speelt. Ook die zijn dus extra alert.

Hij vertelde me ook dat de AID vanaf morgen controles uitvoert op bedrijven die regelmatig biggen exporteren naar Duitsland. De risico-analyse is gemaakt, de bezoeken gepland. Dus als eerdaags de AID op bezoek komt, u bent gewaarschuwd. Onthaal ze met koffie en koek, want we hebben er allemaal belang bij dat ze goed controleren.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    harrie duteweert

    Een administratieve controle lijkt zinvol, maar een stalbezoek is uit den boze!!!

  • no-profile-image

    Jos

    In deze toch al spannende tijd is `t juist van belang dat de bezoekfrequentie op`t varkensbedrijf zo laag mogelijk is, wat is de toegevoegde waarde als er naast de eigen dierenarts die eens per twee weken komt nog een AID komt om de boel te screenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.