Commentaar

187 x bekeken

Goede ideeën gevraagd

De communicatie met de Duitse pestbestrijders is heel open. De leider van het crisisteam in kreis Borken, Albert Groeneveld, is bijna dag en nacht bereikbaar voor vragen op zijn mobiele telefoon.

De voorlichting naar boeren en pers verloopt snel via internet en nieuwsbrieven Een goede zaak.

Dat Duitsers open willen communiceren blijkt ook uit deze oproep: om kritiek en tips te geven op de aanpak van de varkenspest. De bestrijders willen vanuit de praktijk horen wat beter kan, wat ze vergeten zijn en wat dus verkeerd ging. Dat doet onze LNV ook wel, maar dan intern en ná een crisis, waarop het draaiboek wordt aangepast. Ik zou zeggen: LNV, neem eens een kijkje op de website van de kreis Borken en neem deze aanpak over. Het voorkomt niet dat er ergernis ontstaat bij boeren, maar zorgt er wel voor dat ze sneller verdwijnt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.