Commentaar

212 x bekeken

Geen varkens leveren

VARKENSPEST 13:45 uur. En inderdaad, het bedrijfsleven doet een oproep tot woensdag geen vleesvarkens te leveren aan slachterijen in Noordrijn Westfalen.

En inderdaad, het bedrijfsleven doet een oproep tot woensdag geen vleesvarkens te leveren aan slachterijen in Noordrijn Westfalen. Het bedrijfsleven treedt echter niet meer als één man op. De oproep komt van NVV, LTO en COV. De NBHV doet niet mee. Die wil wel meegaan met een oproep om geen varkens te leveren aan slachterijen in de buffergebieden van ruim 20 kilometer om de haarden in Raesfeld en Haltern. Om de hele deelstaat te mijden vindt voorzitter Piet Thijsse te ver gaan. Zijn achterban komt dan ook in de problemen om de varkens kwijt te worden. Hij wil zo’n oproep alleen doen als Vion toezegt alle varkens af te nemen. Ik zou zeggen: neem eens contact op met Uwe Tilman, bestuursvoorzitter van Vion Food Group. Vion heeft immers ook slachterijen in Nedersaksen (Nordfleisch) en Beieren (Sudfleisch

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.