Commentaar

215 x bekeken

Bijstand

Gisteravond sprak minister Cees Veerman met Eckard Uhlenberg, zijn collega van de Duitse deelstaat Noordrijn Westfalen (NRW). Bijster veel leverde dat niet op.

Uhlenberg wilde vooral weten hoe Duitsland Scofcah het beste kon benaderen om de opgelegde sancties snel te versoepelen. Veerman en zijn secondanten konden de Duitsers daar flink bij helpen. Want Nederland is door schade en schande wel heel best op de hoogte hoe Scofcah werkt: varkenspest 1997-’98, MKZ 2001, MPA 2002, dioxine 2005 en 2006, en ik vergeet vast nog wel wat akkefietjes.

Het zal vast ook wel even gegaan hebben over de wat trage invoering van de Brusselse regels rondom varkenspest door NRW. Maar op vragen daarover wil LNV’s persvoorlichting niet ingaan. Misschien maar beter ook. Zoals ik al eerder aangaf: we hebben de Duitsers nog wel een keer nodig. En het zijn op zich goede veterinaire buren. Ze hebben ondanks al onze affaires nog nooit de grens eenzijdig dichtgedaan. Veermans adviezen krijgen we op termijn ongetwijfeld met rente terug.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.