Commentaar

325 x bekeken

Bericht uit de tweede hand

Leuk is dat. Dan bel je vanuit de auto met Brussel om de uitslag van de Scofcah-vergadering te vernemen.

Na vele keren in gesprek eindelijk verbinding. Maar die is zo slecht dat het verzoek komt met een vaste lijn te bellen. Omdat ik dan bijna thuis ben, denk ik: mwa, dat komt wel goed. Tien over zes thuis, bellen, niet opgenomen. Tig keer bellen later kom ik tot de conclusie dat de Brusselse burelen leeg zijn.

Op Zibb staat wel een ANP-bericht over de bijeenkomst . Het is duidelijk geschreven door een redacteur die nauwelijks weet waar het over gaat en die zijn huiswerk niet goed gedaan heeft. Er geldt immers alleen een vervoersverbod in de deelstaat Noordrijn Westfalen, niet in heel Duitsland.

Wat ik uit dat ANP-bericht opmaak is dat het vervoersverbod in Noordrijn Westfalen maandag wordt afgezwakt. De bedrijven buiten de 10-kilometerzones rond de twee haarden mogen dan biggen mogen afzetten, onder strenge voorwaarden. Dat zal wel betekenen bloed tappen en binnen één-op-één relaties en binnen een beperkt gebied, dus binnen hetzelfde compartiment. Geen woord over een opheffing van het vervoersverbod voor vleesvarkens in die gebieden, dus dat zal wel in stand blijven.

Morgen meer zo rond half elf. Want eerder is Brussel niet bijster actief.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.