Commentaar

215 x bekeken

Akelig dichtbij

VARKENSPEST 15:10 uur. De zesde uitbraak is in Raesfeld, op korte afstand van de Nederlandse grens.

Nordrijn Westfalen bevestigt nu dat er een zesde uitbraak is in Raesfeld. Daarmee heeft het virus zich een kleine twintig kilometer naar het noordwesten, richting Nederland verplaatst. Raesfeld ligt in de bufferzone. Daar is al bijna vier weken geen vervoer van varkens toegestaan.Er wordt een nieuw gebied met een straal van tien kilometer ingesteld. ,,En ik moet even op de kaart kijken… Het kan zijn dat dat gebied tot in Nederland reikt’’, aldus persvoorlichter Markus Fliege
Het getroffen bedrijf telt 250 vleesvarkens. In een straal van een kilometer wordt geruimd, de ruimploegen zijn op dit moment al bezig. In die kilometerzone liggen 1.400 varkens op vier bedrijven, inclusief het getroffen bedrijf.

Ik verwacht dat het Nederlandse bedrijfsleven vandaag nog wel met een oproep komt. Ik probeer LNV te pakken te krijgen, maar dat lukte me nog niet. Meer volgt dus.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.