Commentaar

202 x bekeken

Pest breidt uit

VARKENSPEST 18:15 uur. En weer een pestgeval bij Haltern. Net op de grens van de drie-kilometerzone. LNV bevestigt dat daarover tussen de Nederlandse en Duitse Chief Veterinary officers contact is geweest.

En weer een pestgeval bij Haltern. Net op de grens van de drie-kilometerzone. LNV bevestigt dat daarover tussen de Nederlandse en Duitse Chief Veterinary officers contact is geweest. Er was geen ruzie, bezweert de LNV-voorlichtster, maar de stemmen verhieven zich wel. Want het is wel erg toevallig dat de bevestiging zal binnenkomen nadat op alle Brusselse kantoren de lichten en de pc’s uit zijn. Dat bemoeilijkt namelijk het afkondigen van maatregelen die maandag ingaan, en dat past de Duitsers. Daarnaast heeft de Nederlandse CVO zijn duitse evenknie erop gewezen dat de Duitse regering zich niet gehouden heeft aan de afspraken rond vervoers- en exportverboden die dinsdag in Scofcah gemaakt zijn. Een dag meer transport, daarmee zijn we niet blij.

Dat de CVO zijn hart luchtte is een goede zaak. Ik hoop echter dat hij afkoelt voor hij dinsdag het woord voert in Scofcah. Laat de Belgen of Italianen maar afrekenen met onze oosterburen. Die hebben ten tijde van onze varkenspest en MKZ de grens voor vlees van buiten de ingesloten gebieden nooit gesloten. Idem bij MPA en de laatste dioxinekwestie. En daar moet dit akkefietje geen verandering in brengen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.