Commentaar

206 x bekeken

Tracking en tracing (3)

Geen boer die erbij stilstaat. Maar hét middel voor tracking en tracing, zijn UBN, is privacygevoelige informatie. Zeugenhouders geven het bijna dagelijks door aan de k.i.-vereniging

Zeugenhouders geven het bijna dagelijks door aan de k.i.-vereniging, mesters vullen het gedachteloos in op allerlei formulieren. Ze dreunen het nummer sneller op dan de eigen geboortedatum. Toch is het privacygevoelige informatie.
Dit betekent dat het niet aan derden verstrekt wordt, dat het niet centraal is op te vragen voor derden. En dat in een tijd waarin de bedragen die boeren ontvangen aan Europese inkomensondersteuning met alle naam- en adresgegevens op internet staan.

LNV vond tot nu toe die privacy, waaraan volgens mij dus geen boer hecht, belangrijker dan de export van vlees. Het weigerde de Japanners en Koreanen aan te geven welke UBN’s voer betrokken hebben van Bouman. Tsja, die weigering loopt de sector nu voor de voeten. In het basisoverleg is al aangegeven dat LNV deze privacybescherming heroverweegt na de dioxineaffaire. Een prima moment voor het opheffen van die bescherming is het moment waarop het beheer van de UBN’s overgaat van GD naar Dienst Regeling, dus eind dit jaar. Iemand fluisterde me in dat LNV is genegen het sneller te regelen: waarschijnlijk voor de zomer. Een hele goede zaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.