Commentaar

317 x bekeken

Met de billen bloot

Dat ik ernaast zat met mijn voorspelling, geef ik eerlijk toe. Ik deed dat op basis van informatie van de VWA en uit het PVV.

De VWA beantwoordde dinsdag tegen de avond pas de vragen die ik zaterdagochtend stelde rondom het bedrijf waarvan de varkens te dioxinerijk waren. De persvoorlichtster stelde dat nu gewerkt werd met 3 groepen bedrijven: een groep van 9, een groep van 3 en een groep van 55 bedrijven. Die indeling was naar rato van risico.
Dat paste perfect bij info uit het PVV-circuit dat er dinsdag overleg was over opkoop van alle 7.000 dieren van deze 9 bedrijven bedrijven. Als dan Vion bekend maakt 3.500 varkens op te kopen van 9 bedrijven is de cirkel rond.
Wat de persvoorlichtster van de VWA niet vertelde: de organisatie maakte op hetzelfde moment dat ze mij belde, op verzoek van Vion-baas Hans Roelofs een verfijnder groepsindeling. Toen Roelofs me donderdag vertelde dat hij onder voorbehoud alle varkens zwaarder dan 50 kilo van 15 ondernemers gekocht had, vreesde ik al met de billen bloot te moeten. Bij deze.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.