153 x bekeken

Lef

Chapeau voor de NVV, die het dus toch aandurft om met een biggennotering uit te komen.

Ik had er zo onderhand een hard hoofd in. Niet omdat het zo lang heeft geduurd. Goed, de eerste hints in de richting van een eigen biggenprijs zijn al eind 2003 gemaakt, maar tijd is gewoon nodig om op grond van eigen ervaringen uit de praktijk een goed fundament te leggen. Nee, mijn scepsis betrof vooral de stammenstrijd in eigen huis. Een strijd die kan ontstaan doordat je als organisatie de belangen van zowel vermeerderars als vleesvarkenshouders moet dienen. En dat die belangen niet altijd met elkaar stroken, blijkt wel uit de reacties op mijn stukken eind december.

Ik ben razendbenieuwd naar het verloop van de NVV-biggenprijs in januari. Een verschil met de DPP-notering van omgerekend zo’n € 8,50 voor een gemiddelde big, zou dat blijven? Daar zal behalve de mester ook de handelaar zich wel even achter het oor krabben, gezien de huidige noteringen en opbrengsten in het buitenland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.