271 x bekeken

Afkicken

Japan gaat nu de laatste fase in van de gesprekken over heropening van de grens voor Amerikaans en Canadees rundvlees.

De ministeries van gezondheid en van landbouw hebben de Japanse onafhankelijke commissie voor voedselveiligheid om een beslissing gevraagd. Aldus vanmorgen een bericht op meatingplace. Eerst zien en dan geloven, want Japan heeft die beslissing immers steeds voor zich uitgeschoven.

Maar goed, stel dat er na 17 maanden van importverbod weer ‘American beef’ naar Japan mag, wat heeft dat dan voor gevolgen voor de varkensvleesafzet? Varkensvlees heeft voor een flink deel immers de plaats van het schaars geworden rundvlees ingenomen. Het zal voorlopig best meevallen. Ten eerste stellen de Japanners strikte eisen aan de runderdeelstukken die ze willen toelaten. Belangrijker nog is de gegroeide populariteit van varkensvlees in het afgelopen jaar, met name in de fast food sector. Erg gewild is bijvoorbeeld kimchi nabe, een Koreaans gerecht met varkensbuik, veel hete rode peper, gember en knoflook. De Japanse consument daarvan te laten afkicken en weer rundvlees laten eten zal niet eenvoudig zijn.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.