1224 x bekeken

Holle Bolle Gijs

Dumeco heeft bekendgemaakt het Slachthuis Groenlo te willen overnemen.

Directeur-eigenaar Berry Nales (60) liet weten zowel zijn Slachthuis Groenlo als de bijhorende bedrijven EuroMeat Groenlo en de Dutch Bacon Company aan Dumeco te verkopen. Beide partijen zijn het eens, het wachten is op goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit.
Dat is, lijkt mij, een formaliteit. In de mededinging ziet de NMa Nederland niet als dé markt voor varkens, die trekt het veel breder, naar Europees niveau. Dat is mij in Den Haag ten kantore van de NMa zelf te kennen gegeven. Toch gaat de Nederlandse Vakbond Varkenshouders ongetwijfeld bezwaar maken tegen de overwegende marktmacht die Dumeco nu krijgt na wéér een overname. Dat is begrijpelijk, want waar moet je nu met je varkens heen als je niet aan Dumeco wilt leveren en de export ook niet ziet zitten? De kleinere slachterijen hebben hun lijnen namelijk aardig bezet.

De expansie gaat wel hard! De inlijving van Hendrix Meat Group, waartegen de NVV overigens nog steeds protesteert, was amper een feit of Vion (gek eigenlijk dat in de bekendmakingen nog steeds is gesproken over Dumeco) slokte als een Holle Bolle Gijs wéér een slachtbedrijf op. Gezien de staat van dienst van ‘Groenlo’, de uitstekende staat waarin het bedrijf zich bevindt, de locatie pal naast de eigen Dumeco-vestiging met uitsnijderij en verpakkingslijn voor de retail, en vooral niet te vergeten de structurele aanvoer van varkens en zeugen uit de regio, is het ditmaal een lekker hapje. Volgens het rijmpje kon Gijs ook daarna ‘van de honger niet slapen’. Wie volgt?

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.