194 x bekeken

Varken, voor alledag, voor iedereen

We volgen de varkensvleesprijzen van dag tot dag, de biggenprijzen van week tot week.

Laten we ook eens kijken naar de beweging op wat langere termijn, geïnspireerd door de Canadese marktkenner Brad Marceniuk. Hij verwacht voor de Canadese varkenshouders een moeizaam laatste kwartaal, met een opbrengst die de kosten niet meer dekt.

Pas in het begin van 2006 komt er verbetering. Dat is dan te danken aan geleidelijke veranderingen in de vleesconsumptie wereldwijd. Immers, Brazilië heeft het zeer zwaar met de rundvleesexport en vanwege de - overigens onterechte - angst bij consumenten om zelf ziek te worden, daalt in diverse landen de consumptie van kip en kalkoen.

Niet voor niets loopt het fastfoodgigant Kentucky Fried Chicken momenteel dun door de broek. Het concern werkt aan een voorlichtingscampagne, om het publiek ervan te overtuigen dat ze gerust kip kunnen blijven eten. Dan moet er overigens wel kip zijn, want als door ruimen en gesloten grenzen de aanvoer stokt, stapt de consument toch al snel over op een ander, eveneens veelzijdig stukje vlees.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.