Foto: Roel Dijkstra VarkensAchtergrond

Teleporc-prijs zakt met 2 cent

Voor volgende week een verdere prijsdaling verwacht.

Op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) zijn vandaag 600 van de 1.237 aangeboden varkens verkocht. De gemiddeld betaalde prijs was dit keer gelijk aan de opbrengst bij de vier verkochte partijen: € 1,54 per kilo geslacht gewicht.

Verschil Vereinigungspreis

Het verschil met de Vereinigungspreis van de Duitse producentenvereniging VEZG is nu 1 cent. Bij een stabiele marktsituatie is dit verschil doorgaans 5 cent. Dit betekent dat er voor volgende week toch weer dalende noteringen worden verwacht.

Lagere vleesprijzen

Wanneer het tij zal keren, is de vraag. Maar nu de vleesprijzen ook flink omlaag gaan, wordt de Europese concurrentiepositie wel iets sterker. Ook worden flink veel varkens geslacht, wat het zeer ruime aanbod snel kleiner zou moeten maken. Een nadeel in dezen is dat Duitsland volgende week een slachtdag mist, het land viert dinsdag de Dag van de Duitse eenheid. Met de betere concurrentiepositie en het slinkende aanbod in gedachte, mag verondersteld worden dat de varkensprijs binnen afzienbare tijd een bodem zal bereiken.

Prognose: lagere noteringen.

Een overzicht van de prijzen voor vleesvarkens vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin