Varkenshouderij

Achtergrond 2081 x bekeken laatste update:15 jun 2017

Spanning in verslechterende biggenmarkt

De biggenprijzen staan onder druk. Aan het begin van de week ging de DCA BestPigletPrice met € 1 omlaag naar € 58 per big. Woensdag volgde Vion met eveneens een min. De prijs van de slachterij zakte met € 2 naar € 62,50.

In een markt die langzaam minder wordt, lopen de vaste koppelingen nog goed door. Het zijn vooral de biggen in de vrije handel die steeds lastiger een afnemer vinden. Een deel van het aanbod wordt deze week dan ook niet verkocht.

Notering onder druk

De prijsdaling die deze week is ingezet, zal langzaam doorgaan. Nu de varkensprijzen nog blijven staan, is de verwachting in de markt dat de biggenprijs nog een weekje op het huidige niveau kan blijven. Dat er daarna nog wat van de prijs af gaat, is wel duidelijk.

De Duitse biggennotering van Nord-West bleef maandag 12 juni staan op € 63 per big. Ook deze notering staat onder druk. De verschillen tussen de Duitse en Nederlandse markt zijn gering.

Prognose: stabiel tot dalend.

Foto

  • Foto: Bert Jansen

    Foto: Bert Jansen

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat.

Of registreer je om te kunnen reageren.