Varkenshouderij

Achtergrond 3090 x bekeken

Duitse stijging varkensprijs stagneert

De Vereinigungspreis voor vleesvarkens is deze week ongewijzigd gebleven. De notering bleef steken op €1,72 per kilo geslacht-gewicht.

Hiermee komt voorlopig een einde aan de prijsstijging van de laatste tijd. Het is echter nog steeds een markt met vriendelijke prijzen, stelt varkenshouderijorganisatie ISN. Het aanbod van slachtrijpe vleesvarkens in Duitsland en de vraag zijn echter meer in balans gekomen. Ook slachterij Tönnies hield de prijs gelijk op €1,72. Vion Duitsland kwam eveneens tot een ongewijzgide notering: €1,72.

Grootste importeurs voeren meer vlees in

Intussen heeft marktbureau AMI ook de Duitse exportcijfers bekendgemaakt. De 4 grootste importeurs - China/Hongkong, Japan, Zuid-Korea, Rusland - voerden in de eerste helft van dit jaar liefst 54% meer varkensvlees in dan in dezelfde periode een jaar eerder: 2,7 miljoen ton.

Klein aanbod stuwt prijzen Nederland

In Nederland zitten de prijzen intussen nog in de lift. Compaxo noteerde deze week 4 cent hoger en kwam uit op €1,67. Van Rooi deed hetzelfde en kwam eveneens op €1,67 uit. De prijsstijging zit 'm niet zozeer in de vraag; die is zeker niet enorm. Na het warme barbecueweer is de vraag naar varkensvlees bovendien minder geworden. De echte reden van de prijsstijging is het kleine aanbod. Door datzelfde warme weer is er een lichte groeiachterstand bij de varkens. Die dieren komen nu dus nog niet op de markt. Het betekent dat de prijzen volgende week misschien nog net iets verder kunnen stijgen, maar daarna volgt stabilisatie en zal lichte prijsdruk ontstaan.

Prognose: prijzen stabiliseren.

Meer informatie over de prijzen van varkens vindt u in Boerderij op Maat:  

Varkensprijs Tönnies
Varkensprijs Van Rooi Meat
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.