Varkenshouderij

Achtergrond 3270 x bekeken

Nieuwe pas op de plaats in biggenmarkt

De biggenmarkt toont zich weinig anders dan in de voorbije weken. Van een prijsdip zoals voorgaande jaren in de zomermaanden is geen sprake.

De prijzen stabiliseren op het huidige niveau en de verwachting is dat de situatie ook in de komende weken zo blijft.

Handelaren melden dat de afzet van biggen middels de vaste koppelingen in binnen- en buitenland gewoon blijft doorlopen op dit niveau. De handel richting Duitsland en België loopt vlot. Het plaatsen van losse koppels is daarentegen nog altijd zeer moeizaam. Zeker richting de vaste exportlanden loopt de afzet van de biggen stroef.

Polen en Italië willen liever Deense biggen

Spanje vraagt steeds minder biggen omdat het land meer en meer zelfvoorzienend wordt. Vleesvarkenshouders uit Polen en Italië kiezen steeds meer en vaker voor Deense biggen. Deze zijn niet alleen prijstechnisch een stuk interessanter, maar ook qua genetica hebben deze dieren een voorsprong ten opzichte van de Nederlandse big.

De zomerse dip zoals voorgaande jaren blijft echter uit. De DCA BestPigletPrice stabiliseerde maandag op €46 per big. Vion houdt de biggenprijs ook gelijk op €48 per big. De Duitse Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo kwam ook niet van de plek en staat nog altijd op €51 per big.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.