Varkenshouderij

Achtergrond 1763 x bekeken

Druk steeds meer opgevoerd in biggenmarkt

Een toenemend aanbod en een rustige vraag; de druk neemt iedere week iets toe in de biggenmarkt.

Deze week maken de biggennoteringen een pas op de plaats, maar de druk is nog niet van de ketel.

Handelaren zien dat het afzetten van biggen via vaste koppelingen nauwelijks problemen oplevert. Vleesvarkenshouders leggen de dieren vlot op. De druk in de biggenmarkt komt vooral vanuit de vrije markt. Daar is het aanbod aan de ruime kant, terwijl de wil om losse koppels op te leggen niet groot is.

Weinig biggen gevraagd

De uitvoer van biggen naar Duitsland loopt weliswaar op een stabiel niveau door, maar vanuit Spanje en Polen worden weinig biggen gevraagd en dat zet de prijzen in de vrije handel toch onder druk. In Spanje is de biggenprijs in iets meer dan een maand tijd met €9,50 gezakt. Dat maakt het opleggen van Nederlandse biggen niet interessant. In Polen genieten Deense biggen de voorkeur.

Vion hield zijn biggenprijs woensdag 24 augustus stabiel op €47,50 per big. Eerder deze week bleef de DCA BestPigletPrice al staan op €45,50 per big. In Duitsland maakt de Nord-Westprijs voor biggen een zijwaartse beweging op €51 per big. De druk op de prijzen blijft echter aanwezig.

Prognose: prijsdruk blijft.

Betaalt u wel altijd de beste prijs voor uw voer? Worden prijsdalingen van grondstoffen correct en tijdig doorgerekend? Meld u hier aan voor de nieuwsbrieven van de Pig Progress Market Advisory

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u in Boerderij op Maat:
Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.