Varkenshouderij

Achtergrond 1421 x bekeken

Biggenmarkt stabiliseert bij iets ruimer aanbod

Net als in de varkensmarkt komt ook het plafond in de biggenmarkt dichtbij. Het aanbod aan biggen neemt wat toe en er komen wat meer vrije koppels boven de markt te hangen. De weerstand tegen het opleggen van de biggen tegen het huidige prijsniveau groeit.

Biggen die via vaste koppelingen lopen, vinden moeiteloos hun weg op de markt. Voor de biggen die over zijn, geldt dat ze met veel moeite kunnen worden geplaatst. Die moeizame handel is vooral het gevolg van de voorzichtigheid bij de vleesvarkenshouders. Die zijn nu toch wat voorzichtiger met het opleggen van de dieren, nu de vleesvarkensprijzen voorlopig niet verder zullen stijgen.

Stroeve export

Net als in de voorbije weken loopt de export stroef. De uitvoer naar Spanje en Polen is al tijden wat minder en dat is deze week niet anders. De biggenprijzen in Spanje liggen op een fors lager niveau en in Polen komen veel, goedkopere biggen op de markt. De export naar Duitsland blijft wel doorlopen.

De DCA BestPigletPrice komt deze week niet van zijn plek. De notering blijft staan op €46 per big. Vanaf week 1 van dit jaar is de prijs nu in totaal met €12 gestegen. De Nord-Westprijs in Duitsland ging nog wel met 50 cent omhoog naar €51 per big. Deze notering heeft nu in totaal een plus van €16 laten zien vanaf begin januari.

Weg omhoog

De komende weken blijven de noteringen voor biggen rond het huidige niveau hangen. Pas als de varkensprijzen de weg omhoog weer definitief vinden, kunnen de biggenprijzen ook weer omhoog. Voorlopig stabiliseert de markt.

Prognose: stabiele biggenprijs.

Meer informatie over de prijzen van biggen vindt u via de volgende link in Boerderij op Maat:

Diverse biggenprijzen

Of registreer je om te kunnen reageren.