Varkenshouderij

Achtergrond 2206 x bekeken

Vion houdt varkensprijs gelijk op €1,41

Vion heeft zijn varkensprijs gelijk gehouden op €1,41 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt het vleesconcern uit Boxtel de ontwikkeling van de DCA Beursprijs. Deze notering bleef voor het weekend ook stabiel op €1,35 per kilo. De verwachting is dat de andere slachterijen in Nederland deze week ook hun varkensprijs niet aanpassen.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens blijft aan de ruime kant in de Nederlandse varkensmarkt. De afzet van vlees loopt na de boost rond de Hemelvaart en Pinksteren wat minder vlot. Door het mindere weer houdt de retail zich wat rustiger op de markt. Bovendien komt in Europa vanuit Frankrijk en Denemarken veel vlees op de markt. Dat geeft de markt niet veel ruimte naar boven toe. De uitvoer van Europees varkensvlees loopt nog wel op een stevig niveau door.

In Duitsland mikken de slachthuizen net als vorige week op een onveranderde varkensprijs. Vanwege een feestdag in Zuid-Duitsland wordt daar donderdag niet geslacht. Hierdoor hebben de slachterijen voldoende varkens. Naar de komende weken toe is het aanbod in Duitsland wel wat krapper dan in de Nederlandse markt.

Prognose: stabiele varkensprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.