Varkenshouderij

Achtergrond 3993 x bekeken

Varkensprijs Teleporc stijgt verder

De gemiddelde varkensprijs op de internetveiling van de Duitse varkensbeurs (Teleporc) is met 3 cent gestegen naar €1,45 per kilo.

Op de veiling van vrijdag werden alle 1.735 aangeboden varkens verhandeld.

De varkensmarkt in Duitsland staat er goed voor, want een krap aanbod en een vlotte vleeshandel duwen de prijs omhoog. Vanwege het mooie weer wordt veel gebarbecued en slachterijen zien de vraag naar verse vleesproducten stijgen. Dat alle varkens op de veiling van vrijdag werd verhandeld toont aan dat de slachthuizen de dieren graag willen hebben.

Goede graadmeter voor Duitse varkensmarkt

Hoewel op de Teleporc-veiling een beperkt aantal varkens wordt verhandeld, geeft de ontwikkeling op de veiling wel een goed beeld van de huidige situatie in de Duitse varkensmarkt. De prijsstijging van vrijdag biedt perspectief naar volgende week. De Vereinigungspreis en de noteringen van de slachterijen kunnen dan ook een volgende stap zetten.

Prognose: varkensprijs stijgt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.