Varkenshouderij

Achtergrond 1859 x bekeken

Opleving in biggenmarkt blijft uit

De biggenmarkt blijft stroef lopen en maakt deze week pas op de plaats. Biggenafzet in binnen- en buitenland is moeizaam.

Door de verhoging van de varkensprijzen in de voorbije weken leefde de verwachting dat de biggenmarkt een duwtje in de goede richting kreeg, maar dit effect is minimaal. De afzet van biggen in binnen- en buitenland is moeizaam.

Moeizame export

De hogere varkensprijs houdt de biggenprijzen echter wel in de benen. Het aanbod aan biggen is ruim voldoende deze week. De uitvoer van biggen naar Oost-Europa loopt net als in de voorbije weken echter zeer stroperig.
De export naar Duitsland, vooral de vaste koppelingen, gaat wel tamelijk vlot. Vrije biggen in kleine koppels vinden daarentegen maar moeizaam hun weg binnen de biggenmarkt.

Biggenprijs bestendig

De DCA BestPigletPrice blijft in week 20 staan op €40,00 per big. Mede door een moeizame afzet op de buitenlandse markt, komt de prijs niet van zijn plek.

In de Duitse markt maakt de Nord-Westprijs voor biggen van 25 kilo een sprongetje. De prijs lag in week 19 op €44,80 per big, €1,30 hoger dan een week eerder. Aan het begin van dit jaar stonden beide noteringen nog op hetzelfde niveau.

Handelaren verwachten dat de biggenprijzen de komende weken niet of nauwelijks van hun plek zullen komen. De markt stabiliseert op het huidige prijsniveau.

Prognose: stabiele biggenprijzen.


Of registreer je om te kunnen reageren.