Varkenshouderij

Achtergrond 861 x bekeken

Productie varkensvlees Verenigde Staten stijgt

De Verenigde Staten hebben in maart van dit jaar 1,3 miljoen ton varkensvlees geproduceerd.

Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie USDA. Dat is een stijging van bijna 2% ten opzichte van maart vorig jaar.

Het aantal varkensslachtingen steeg ook. In totaal werden in maart 10,08 miljoen varkens aan de haken gehangen door de Amerikaanse slachthuizen. Vorig jaar werden in diezelfde maand nog 9,89 miljoen dieren geslacht.

Iowa blijft de belangrijkste staat voor de Amerikaanse varkenshouderij. Meer dan een kwart van alle varkens worden in deze staat geproduceerd. Grofweg werden in Iowa zo'n 2,75 miljoen varkens geslacht. Ook Illinois is met iets meer dan 1 miljoen slachtingen een belangrijke staat voor de Amerikaanse varkenssector.

Of registreer je om te kunnen reageren.