Varkenshouderij

Achtergrond 1929 x bekeken 1 reactie

Nijmegen spant kort geding aan tegen Hilckmann

Gemeente Nijmegen spant deze week toch een kort geding aan tegen slachterij Hilckmann over de €21 miljoen die het bedrijf ontving van de gemeente. Dat meldt de website van de gemeente.

Hilckmann ontving €21 miljoen van de gemeente voor de verhuizing van Nijmegen naar Haps. Zo zou de werkgelegenheid in de regio gewaarborgd blijven en het bedrijventerrein beschikbaar komen voor ontwikkeling van woningen. Nu Hilckmann onverwacht de stekker eruit heeft getrokken wil de gemeente geld terug en ook inzicht hebben in waar het geld is gebleven.

Meer openheid over geldstromen

Nadat op 26 februari Hilckmann onverwachts de deuren sloot, heeft de gemeente beslag gelegd op het bedrijf. Pogingen van de gemeente om in gesprek te komen met de directie van Hilckmann zijn ondertussen gelukt, maar er is niet voldoende openheid gegeven over de geldstromen. Daarom spant de gemeente nu een kort geding aan tegen het slachtbedrijf en blijft de beslaglegging op de bezittingen van het bedrijf en de eigenaren van kracht. De gemeente is bereid de beslaglegging deels op te heffen, als de slachterij het geld gebruikt om de salarissen van maart uit te betalen aan het personeel.

Eén reactie

  • krulsaart

    De gemeente heeft zo lang mogelijk gewacht met het uitkopen van Hilckmann omdat het steeds goedkoper werd. Zie nu de consequenties.

Of registreer je om te kunnen reageren.