Varkenshouderij

Achtergrond 2457 x bekeken

Duitse varkensprijs zakt met 2 cent

Een stabiele prijs richting Pasen zit er niet in bij de Duitse slachterijen. Tönnies zorgde voor onrust in de markt door te dreigen met een verlaging van de varkensprijs. Het resulteerde uiteindelijk in een verlaging van de Duitse varkensprijzen met 2 cent.

Zowel de noteringen van slachterijen Tönnies en Vion als de Vereinigungspreis staan nu op €1,31 per kilo geslacht.

Het aanbod aan slachtrijpe varkens is nog altijd aan de krappe kant in Duitsland. Omdat een aantal slachtdagen wegvallen vanwege Pasen, valt dit aanbod minder krap uit dan in een reguliere slachtweek. In de afgelopen week zijn echter weer meer dan een miljoen varkens geslacht. Het Duitse landbouwministerie registreerde in week 11 1.015.789 varkensslachtingen.

Afzet vlees stroever

De opleving van de vleeshandel neemt richting Pasen weer wat af. Marktbureau AMI meldt dat de afzet van het vlees een stuk moeizamer verloopt dan in de voorbije weken. Die ontwikkeling zet, samen met het wegvallen van een aantal slachtdagen, de varkensprijzen onder druk in de Duitse markt.
Door het wegvallen van een aantal slachtdagen blijft de markt lastig te voorspellen, zeker in Duitsland. Als het aanbod slachtrijpe varkens na de feestdagen meevalt, kan de markt verder op huidig niveau. Is het aanbod groot, dan blijven de varkensprijzen onder druk staan.

In de Nederlandse markt zagen slachterijen Compaxo en Van Rooi Meat woensdag 23 maart wel ruimte voor verdere verhoging van hun varkensprijs. Beide concerns deden 4 cent bij de prijs op en hanteren nu respectievelijk €1,29 en €1,28 per kilo. Eerder gingen ook de DCA Beursprijs en de varkensprijs bij Vion al met 4 cent omhoog.

Prognose: instabiele markt.

Voor de ontwikkeling in de varkens- en biggennoteringen in Boerderij op Maat klikt u op de volgende links:
Beursprijs voor vleesvarkens
Duitse varkensprijzen
Beursprijs zeugen

Of registreer je om te kunnen reageren.