Varkenshouderij

Achtergrond 1946 x bekeken

Plafond biggenmarkt komt dichtbij

De biggenmarkt merkt de gevolgen van de druk in de varkensmarkt. De biggenprijzen blijven staan op hetzelfde niveau als vorige week. In Duitsland is de rek nog niet volledig uit de markt, maar in Nederland komen de biggenprijzen niet van hun plek.

Het aanbod aan biggen is iets ruimer dan in de voorbije weken, maar handelaren geven aan dat de dieren nog redelijk goed kunnen worden geplaatst. Het enthousiasme om op te leggen wordt echter wel wat minder. Door de hogere prijzen voor de biggen en de dalende varkensprijzen, zien binnenlandse mesters het rendement teruglopen.

Ruimte voor prijsstijgingen in Duitse markt

De DCA BestPigletPrice blijft in week 6 staan op €39 per big en ook de biggenprijs van Vion komt niet van zijn plek en staat op €39,50 per big. In de Duitse markt is nog wel ruimte voor prijsstijgingen. De Nord-West-notering voor biggen van 25 kilo liet een plus van 1 euro zien en staat nu €41 per big. Voor deze week wordt opnieuw een lichte stijging van deze biggennotering voorspeld.

Verdere prijsstijgingen in de biggenmarkt zijn volgens handelaren alleen mogelijk bij een structureel herstel van de varkensprijzen. Zo niet, dan komen de biggenprijzen onder druk te staan.

Prognose: stabiele biggenprijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.